fredag 22 maj 2015

Gästrummet

Den 6:e juni förra året fick vi vattenskada i garaget. Nästan ett helt år har det tagit men nu har vi äntligen äntligen gått i mål och är klara med gästrum, förråd, ny toalett och en liten skrubb. Vi passade på att ändra lite i planlösningen när ändå golven skulle bort. Nu är vi så nöjda vi kan bli. Vi har fått ett stort förråd med massor av öppen förvaring. Nu vet vi vars vi har grejer och det är enkelt att överblicka. Gästrummet har nu också provbotts och godkänts.
Panelen har vi som sagt målat i en grågrön nyans och tapeten kommer från Boråstapeter. Stolarna fick jag av min moster och de kommer från mormors mamma. Ena var grön och den andra lackad så jag slipade dem träden och vaxade in med naturlig trävax från Kallaxgårdsbutik. Jag klädde även om dem med tyg från Ohlssons tyger. Bordet är mormors gamla slagbord som jag också slipat upp och vaxat in.  Spegeln kommer också från henne. Hatthyllan har jag gjort med konsoler och hängare från Indiska.
Köket är ett modulkök från IKEA, alltså inte deras vanliga kök utan man köper det färdiga skåp och sätter ihop.
Hyllan var från början tänkt att bli ett soffbord men eftersom vi redan har några stycken (för många) så tänkte om och gjorde en hylla i stället. Jag har betsat och hårdvaxat träet, konsoler från Indiska här med. Har ju en del pynt till övers från den "lantliga" tiden som nu får komma fram och lufta sig. 
Nu har vi en 120s säng på plats men tanken är att införskaffa en Hemnes dagbädd som tar lite mindre plats men som ändå kan bäddas ut till 160cm i fall två behöver sovplats. 
Farmor har broderat tavlan. Klädde in passepartouten i tapet som blev över.
Överkastet är sytt med tyg från Stoff och Stil.
1 kommentar:

  1. Snyggt! Jag vill ha bordet där, skulle passa bra i lillköket! ;-)

    SvaraRadera